lauantai 19. joulukuuta 2009

18


Ulkona paras mahdollinen talviulkoilusää. Tai ehkä himpun verran liian kylmää, mutta siitähän emme tiedä mitään. Sillä olimme koko päivän sisällä. Pojat eivät olleet yhtään ulkoilutuulella. Heillä ei ihan totta toisinaan yhtään menokenkä purista. Ehkä siksi, että meillä voi myös sisällä liikkua, joskin kerrostalokolmion(alin asuinkerros) sanelemissa rajoissa.

Koti oli masentavan kaaoksen vallassa, ei enää vain hauskoja leikkejä, majoja ja työmaata, vaan ihan oikeasti epäjärjestys vallalla. Aamupäivällä voi vielä ajatella, että ulkoillaan sitten iltapäivällä ja yks kaks voi huomata että ollaan illassa, eikä olla raotettukaan ovea. Tänään kävi niin. Mutta puolustukseksi voin sanoa, että siivoilin koko ajan rennon letkeällä otteella ja pesimme pyykkiä monta koneellista. Eikä kukaan ollut pinnana paitsi äiti tovin, kun kaksikko keksi hieroa tussia käsiin ja siitä lattiaan. Tok tok, mitä mielessä liikkuu, tuli huudettua. Se kuulostaa itsestänikin usein niin hoopolta, kun tulee suusta, mutta minkäs teet. Ja tuon lauseen saan sitten aina jossakin vaiheessa takaisin. Että tok tok vaan ittelles ja tok tokit sulla on pöksyissäs.

Jos ei jollakulla vielä ole lumihiutaleita ikkunassa, niin kannattaa laitella. Niiden leikkely on lapsista ja aikuisista yllättävän houkuttavaa puuhaa ja lopputulosta on mukava katsella. Varsinkin, kun nyt on oikeastikin taustalla lunta. Ah, ihanaa että ulkona on kunnon talvista, niin kuin kuuluu olla tähän aikaan vuodesta tässä maailman kolkassa. Voi sitten hyvillä mielen odotella jo lisääntyvää valoa, kevättä ja kesänurmia...

3 kommenttia:

huuuhtala kirjoitti...

Lumihiutaleet on kauniita ikkunassa. :) Itse tein aikoinaan kreppipaperista kauheat pinot esikoiden ollessa vielä vauva, päällystin kontaktimuovilla ja nyt meillä on ikuisia lumihiutaleita jotka joulun tullen laitan. Nyt vihdoin ja viimein talon ostettuamme sain ne koristamaan lasikuistille oikeiden jäähileiden sekaan. Vallan kaunista.
Ja kaikki näperrys on hirmuisen terapeuttista.
Lämmintä joulun odotusta teille!

Ylva kirjoitti...

Meillä askarreltiin tänä vuonna joulukortit lumihoitaleista, siis -hiutaleista. Hauskaa hommaa paperisilpusta huolimatta. Pojat leikkasivat nopeammin kuin mitä minä ehdin niitä liimailemaan kortteihin. :0D

Mie huudan ihan liian usein noille kaahareille, että: "HEI HALOOO!!" Haloo vaa ittelleni, ku pitää aina karjua omille lapsille.... Ja toinen, mitä saavat kuulla ihan liiankin kanssa on: "YKS...KAKS...KOLME, JA SITTE JÄÄHYLLE!!!"

-huokaus-

Riikka kirjoitti...

Alkoi naurattamaan tuo TOK TOK;DD Anteeksi vaan;) Mutta kun itsellänikin huomaan kaikkia hölmöjä sanontoja. Usein sanon lapselle: "ole nyt kunnolla!". Mitenkähän 3-vuotiaan siitä pitäisi tulkita mitä se tarkoittaa?

Hauska idea tuo siivoushommiapurkki!