lauantai 12. joulukuuta 2009

12

Aamulla avataan kalentereita, eikä yksikään päivä lähde huonosti käyntiin. Pojilla. Joskus tonttu ei ole ehtinyt käydä. On tainnut illalla nukahtaa, ennen kuin on käynyt hiippailulla. Mutteivät pojat siitä lannistu, tietävät jo vuosien kokemuksella, että ihan pian yllätys kuitenkin ilmaantuu. Kuopusta saa vähän kannustella kurkkimaan, on niin tyytyväinen osaansa, jossa istuu sivummalla katsomassa, mitä isoveli milloinkin taskuista kiikuttaa. Ja pähkinöitä ja tussejahan sieltä ilmaantuu tänä jouluna miltei aina. Äidin ja isin harmiksi huopakynillä suihkittua taidetta on alkanut ilmaantua hälyttävissä määrin seiniin, lattioihin, peittoihin, pieniin käsiin ja jalkoihin... Esikoinen kyllä osaa, mutta kuopus... Nauttii piirtämisestä ("piitäs"), mutta korkit jää minne sattuu ja paperi rajoittaa aivan liikaa luovuutta.

Talo tyhjeni toviksi. Minulle annettiin vastuullinen siivoustehtävä, jonka aloitin täältä koneelta. Illalla tulee yllätysvieraita. Vai lasketaanko yllätysvieraaksi, jos saa tietää kuitenkin vuorokautta ennen? Ehkä tässä tapauksessa termi on näinkin oikea, sillä emme tiedä keitä ihan on tulossa. Emmekä sitä ainakaan, kuka ehtii siivota ja mitä tarjota.

Mutta hauskaa. Musiikki soimaan ja hommiin. Ajalla on tapana mennä hujauksessa, kun koti on sekainen ja joku tulossa. Kaikille hyvää joulukuun kahdettatoista!

Ei kommentteja: