keskiviikko 24. syyskuuta 2008Lippu puolitangossa ikkunan edessä. Äiti miksi. Se on suruliputus, taas. On sattunut onnettomuus, jossa kävi huonosti. Monet ovat tänään mietteissään ja surullisia. En tahdo sanoa edes, että onneksi meillä on hyvin. Sekin tuntuisi väärältä, ylimieliseltä. Kaikilla kuuluisi olla, kaikkien soisi voivan niin sanoa. Sanon, että äiti rakastaa sinua, pikkuveliä ja isiä.

Merenranta on oikea paikka, silloin kun ei oikein tiedä kuinka olla. Pienet eivät vielä kanna huolia. Niin sen kuuluu olla.

Sää ei voisi olla upeampi. Istutaan hiekalla ja rallatellaan moni laululeikki. Isoveli on kerhossaan, hänellä on siellä hyvä olla. Pieni nukahtaa syliini, juotuaan maitoani. Meri on aivan tyyni ja on niin hiljaista, kuin kaupungissa vain voi olla. Jos tämä ei ole mietiskelyä, niin ei mikään. Mietiksimistä ainakin, edes. Siivoan myöhemmin, nyt hengitin.

Esikoinenkin pääsee rantaan tänään. On ihana olla siellä heidän kanssaan. Kun kaikelta pahalta ei voi suojata edes rakkaimpia, kuinka sitä osaa olla. Epävarmuuden on riitettävä. Ja rakkauden, sillä mahdoton on olla kaikkivoipainen.

Puistossakin paistaa aurinko. Yksi äideistä on leiponut meille omenapiirakkaa. Syksyn lehdet hehkuvat kirkkanina. Toivon voimia kaikille joilla on surua. Ja ihan jokaiselle kaltaiselleni huolestuneelle... Toivoa.

3 kommenttia:

Matroskin kirjoitti...

Ei pitäisi kuitenkaan liikaa surra tuota ammuskelua, koska sitähän ammuskelija halusi. Että yhteiskunta lamaantuisi järkytyksestä.

Anonyymi kirjoitti...

nyt en ymmärrä matroskin kommenttia. ammuskelua tulee, saa ja pitää surra. mietippä että me sentään olemme vielä suremassa !

Joola kirjoitti...

Todistin kerran esikoisen kanssa kiskaryöstöä. Kaksi teiniä vei kaljaa, kiskan myyjän avuksi ryhtyi yksi mies. Meinasi saada ruuvimeisselistä. Minulle huusivat, että mitä v... tuijotat.
Mitäköhän.
Luulisin olevan nuoristakin vieläkin kauhistuttavampaa, jos kukaan ei huolestuisi, välittäisi, pelästyisi, surisi.
Minusta sitä puolta saa näyttää, käsitellä.
Ollenkaan varma en sitten ole monesta muusta uutisoinnista. Että yksityiskohtaisesti kerrotaan kuka ja mitä ja miten ja missäkin kohdasssa. Ne saattavat ruokkia, muita sairaita?