maanantai 13. huhtikuuta 2009

Pääsiäisloma" 20.4.1987 Aamulla herätys sängystä pois aamusta päivä alkaa. No just. Sain tietää, että lähdetään maalle. No asia ei ollut niin järkyttävä kuin eilen sillä *:lle (jonne oltiin menossa) oli vain tunnin ajo matka. Kun mentiin sinne niin mummi ja ukki söivät lihaa ja perunaa. Myöhemmin meidän perhe sai riisiä ja sitä lihaa. No sit saatiin virpomapalkat. Ne oli PONISUKLAAMUNA JA MINJON MUNA. (SAIN PONI MUNAN MYÖS ÄIDILTÄ JA ISILTÄ)
***
Jälkiruokana oli pääsiäisleivoksia, torttua, maitoa ja merkkareita. Sitten tiskasin tai siis kuivasin astioita. Sitten mentiin hyppäämään pitkää hyppistä. Mummi ja äiti olivat veivaajina. Sit menin veskiin ja kuulin kurkien ääniä. No sit mentiin kotiin. MOI! HEI! TSAU! TERE! "

Nyt jos saisin valita, kuittaisin mielelläni monet "Mitä teette jouluna, viikonloppuna, kesällä, pääsiäisenä" -kysymykset yhdellä lauseella. "Mennään mökille." Muistan, että lapsena ainaiset mökillelähtemiset tympi. Nyt näkisin ne toisin. Kuinka yksinkertaista. Ja vaihtelua. Ja kaukana pyykkivuorista, lattianpesuista, arkisista ruokahuolista.

Mutta tulee se loma kotiinkin, pääsiäinenkin. Vielä kun oppisin Soule mamalta, luopumaan ajoissa tekemättömien ja suunniteltujen asioiden listasta. Jotta ehtii nauttia itse juhlasta.

On hauskaa, kun vieraiden lähdettyä kodista yhä näkee, että tuli siivottua. Ja yöpalaksi voi syödä tähteeksijääneitä herkkuja. Eikä haittaa, vaikka esikoinen herää kesken yöuniensa sohvalle isin kainaloon katsomaan golffia. Vihreä tee maistuu hyvälle hiljaisuudessa.

On ihanaa, kun nousee vahva rauhallinen tunne henkäyksen mukana. Nyt on pääsiäisLOMA.

Ja loma jatkuu vielä huomenna. Hiivin nostamaan lenkkarini eteisen tuolille. Ihan vain jotta muistaisin, että niitäkin olisi hyvä ulkoilutella. Pahus kun ei ole pitkää hyppistä varastossa. Hyppiminen kurkien laulellessa kuulostaisi yhä kivalta.

(Vai laulavatkohan ne vaan maalla, ja sielläkin vain huusseissa...)

Ei kommentteja: