keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Mietteissä meren päällä

Tänään oltiin jäällä. Mietin jo aamulla, että nyt talvi on parhaimmillaan - aurinkoa, lunta ja lopuillaan. Otimme ulkoilusta kaiken irti. Kävin kuopuksen kanssa heti aamusta rannassa, leikkimässä hangella. Kävelemässä metsässä. Hengittelemässä kevättä.

Esikoisen kerhon perään mentiin rantaan uudestaan. Ja uskaltauduttiin sitten niillekin tienoille, missä kesällä vain uidaan.
***

Kävellessäni mietin viimeöisiä unia. Suunnittelin
erään päätoimittajan kanssa tyylikästä aikakausilehden oloista julkaisua ympäristöasioista ja ilmastonmuutoksesta. Julkaistaisiin yksi numero syyskuussa, jotta kansalaiset ehtisivät virittäytyä tärkeiden asioiden äärelle ennen loppuvuoden Köpenhaminan ilmastokokousta.

Irtonumeroa myytäisiin vitosella netissä, kadulla ja kaupoissa. Näin paljon juttuja ja kuviakin jo valmiina. Täältä blogistaniasta tuttuja. Julkkiksiakin olisi ihan helppo saada mukaan, kun niin tärkeä on asia. Vaahtosin, ettei lehteen sitten tule yhtäkään automainosta, ei edes mitään hybridiä tai muuta muka parempaa vaihtoehtoa. Eikä kapistusmainoksia juuri muutenkaan, oltaisiin tosi tarkkoja. Ettei tule taas sellainen olo, että ekologisuus on kuluttamista ja ennenkaikkea ympäristöystävällistä on kaikki mikä on kallista ja mihin on varaa vain rikkailla. Ihan sitäkin unessa lähdin hyllyltä selvittämään, että mille paperille Voi hyvin -lehti on painettu, se kun on kuulemma suomen ainut aikakausilehti, joka on painettu ympäristöystävälliselle paperille.

On sitä nähty pöllömpiäkin unia. Tuollaista hankettahan kannattaisi harkita. Idean saa vapaasti toteuttaa, jos jollakin on ennen minua rahkeita. Tuo Köpenhamina tulee vähän turhan pian. Minä ryhdyn päätoimittajaksi joskus vuoden 2030 paikkeilla - jos olen taitavampi ja voittanut jo lotossa.

***
Ps. Äitini on kutonut nuo ihanat siniset lapaset ja minä kirjailin toiveidensa mukaan Auringonvalolleni auringot ja Metsäpojalleni kuuset.

2 kommenttia:

violet kirjoitti...

Älä odota sinne 2030 asti. Voisit aikaisemminkin, eikö?

Näen että ideasi toimisi.

Tuo "ekologisuus on kuluttamista ja ennenkaikkea ympäristöystävällistä on kaikki mikä on kallista ja mihin on varaa vain rikkailla" mulle nimenomaan tuli mieleen kun luin hiihtolomalla ranskalaista Elle-lehteä, jonka numero oli olevinaan kovin vihreä ja eko.

Siellä oli kovasti vinkkejä miten tehdä kodista luontoystävällisempi jne. mutta harmi vaan, liki kaikki vaativat kaupassa pistäytymistä...
ja suurin osa linjaan sopivista (?) vaatteista maksoi ihan hirmusti.

Joola kirjoitti...

Voisin harkita 2029. Intoa ehkä olisi aiemminkin, mutta ei rahkeita eikä loppupeleissä rohkeutta ryhtyä yhteydenottoihin, joita tuollainen projekti vaatisi. Vaikkakin se ehkä toimisi.

Toisaalta... Kiitos Violet kannustuksesta!