tiistai 2. kesäkuuta 2009

Palstalla kesäkuussa 2009 osa 1


Kaikki ulkosuomalaiset, jotka kaipaatte koivikoihin ja valoisiin kesäöihin. Järvien rannoille ja saunantuoksuun. Voin kertoa, että ihana suomen kesä on nyt täällä. Mutta myös ne h*** hyttyset!

Tänään meillä oli palstalla monta mukavaa puhdetta listalla, mutta vastoinkäymisiä ilmaantui odotettua enemmän. Ja yksi niistä olivat viheliäiset hynniäiset. Kuopuksen kasvot olivat jo valmiiksi hurjannäköiset, paukamilla, turvoksissa - aiemmilta palstaretkiltä. Tänään esikoinen heräsi torkuilta rattaista kysellen äiti mitä on tapahtunut. Herttinen kuinka säikähdin, NIINPÄ, mitä kauheaa on tapahtunut! Alahuuli rullalla turvonneena ja nenä paisunut peruna. Sitten rauhoituin ja tajusin hommat hyttysten tekosiksi. Äkkiä lääkevoidetta ja rauhoittelua ja yritystä keksiä muuta ajattelemista.

Suunnitellut istutustyöt jäivät puolitiehen. Ja nyt ennusteet käyvät sateen puolelle. Mutta torstai olisi Toivon päivä ja täysikuuta luvassa viikonvaihteessa, joten silloinhan sitä kuulostaisi hyvältä jatkaa porkkanamaan tahkoamista.

Viuhdottiin muutama kuljetuksesta pahoin vaurioitunut herneentaimi maahan, leviteltiin multaa. Parhaiten tätä reissua kiteyttävät kuitenkin ärräpäät hyttysistä. Pitäisi olla kiitollinen, etteivät Suomessa sentään levitä mitään tappavia tauteja. Sellaistakin jossakin vielä.

Ah, kotiin betonitalojen keskelle, pois ininästä ja huiskeesta.

Ei kommentteja: