perjantai 29. toukokuuta 2009

Palstalla toukokuussa osa 9


Ensinnäkin, olen hyvin onnellinen, että pojat viihtyvät palstalla. Muuten siitä ei olisi lainkaan näin suurta iloa, enkä saisi kirjoitettua osaa 9 toukokuulta.
Plantaasimme alkaa olla ajatuksissani Aurinkomaa. Melko mielikuvituksetonta ehkä, mutta ei tuo Palstakaan järin omaperäinen nimi ole.

Ja tänään totisesti paistoi. Odotimme postilähetystä melko pitkälle iltapäivään, pihassa ulkoillen, kaupassa käyden, herkkuja syöden. Mutta kyllä me kolmen aikaan olimme jo pellolla. Ja yhdeksäksi kotona. Minusta se on hyvin, yksivuotiaalta ja neljävuotiaalta.

Mikä päivässäni oli parasta. Kuinka valita kirkkain timantti lukuisista hienoista. Onneksi kukaan ei pakota. Hehkuttelen monilla:
Pieni sormi painamassa kuoppaa turpeeseen, istuttamassa kehäkukkaa ja krassia, hihkumassa veljelleen. Urhea kottikärrääjä, joka innostui lapioimaan monta kuormallista multaa ja etsimään rikkaruohojen "vonkelssoneita", eli vonkaleita. Esikoiseni, joka oli ylpeä, kun sai ja osasi käyttää isoja nurmisaksia. Kuopus tanssimassa ilotanssia, kun luvassa oli kottikärrykyytiä isoilla oikeilla vekottimilla. Eväshetki katoksen alla, otettiin valokuva meidän kolmikosta. Käsienpesu viileässä vedessä, joka tuntui lähes pulahdukselta järvessä. Tunnelma, kun huokailen vain pojille ääneen, kuinka ihanaa, että keksittiin vuokrata palsta ja juuri tästä paikasta. Esikoinen juttelemassa naapureille, kuopus juonessa mukana. Me suomalaisetko muka juroja ja puhumassa aina vain ilmoista. Kotimatkalla hevoset metrin päässä ja me katsomme täynnä kunnioitusta. Illalla kylvyn ja iltapalan jälkeen lakanan alla nukahtamassa ja on niin helppo tavoittaa se olo, kun käyn nukkumaan mieluisalla mökkimatkalla. Täällä on niin kesä kaikkialla.

Eikä tässä edes ollut vielä kaikki päiväni kohokohdista.
Ystäviemme perhe pääsee vihdoin aloittamaan yhteisen seikkailunsa. Olen ja olemme niin iloisia ja jännittyneitä. Toisaalta kaikki tuntuu loksahdukselta. Näin sen kuuluu olla. Tämä tuntuu niin oikealta.

Päivä täynnä kirkkautta. Toivon kaikille kertakaikkisen hyvää viikonloppua.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat kuvat, ja muutenkin :)

Nelli