maanantai 29. kesäkuuta 2009

TI TUU *

Kesällä on naurettavan helppoa olla äiti, talveen verrattuna. Siltä minusta on tuntunut kuluneella viikolla. Olen hymyillyt paljon ja nauranut itseni pökerryksiin moneen kertaan. Ihanaa. Ollaan kaikki lomalla.

Kun ystävät lähtee, voidaan mennä kaikki saattamaan, kun ollaan kadulla tuosta vaan. Sandaalit jalkaan ja portaikossa kolistaan. Kukaan ei etsi sukkia, takkia, pipoa. Ei tarvitse rimpuilla, ettei haalari huvita. Ei haittaa vaikka unohtuisi lähtöpissa ja suupielet leukaa myöden jäätelönsotkuissa. Huolettomampaa ja helpompaa.

Liikkuminen on luontevampaa. Kävellään, pyöräillään, mennään ja tehdään. Ollaan ulkona suuri osa vuorokaudesta ja lopunkin aikaa kotona ikkunat ja parvekkeen ovi miltei aina avoinna. Yhdet vanhoista farkuista mahtuvat taas jalkaan ja kurkku-tomaatti-salaatti maistuu herkulta.

Ehkä otan liian vakavasti välillä tämän vanhemmuuden. Syynkin kyllä tiedän, miksi niin teen. Lapseni ovat minulle rakkaimpia maailmassa. Tietenkin haluan heille parasta. Enkä aina osaa olla pingottumatta.

Mutta taivas kuinka nautinkaan hetkistä, kun olen ihan yhtä tosissani ja täynnä ihastusta ja rakkautta, mutta kaikki tuntuu tovin helpolta. Ei mökkitavaroiden pakkaaminen ehkä, mutta moni muu soljuu mukavalla virtauksella. Kyllä minä voivotan taas ja poden syyllisyyksiä, mutta nyt on kesäyö ja takana hyviä päiviä. Pitää muistaa pitää kiinni myös näistä!


* Titityy sekä lintu. Yhdistetään meillä erityisesti unille käymisiin, jolloin kuunnellaan hiljakseen laulavatko linnut. Ti tuu toteaa kuopus myös esimerkiksi kesken pihapelien, jos sopiva linnunlaulu sattuu jostakin kuulumaan.

8 kommenttia:

Joola kirjoitti...

Palaan koneelle keskiviikkona. Hyvää vointia koko Blogistania.

Matroskin kirjoitti...

Mieti miten helppoa jossain Kuubassa on! Ei koskaan haalareita! Meillä on sama kesäpaita. Molemmilla.

Joola kirjoitti...

Tiedä sitten onko siellä Kuubassa muuten niin helppoa... Minä kovasti pohdin täällä onko se vain tuo keli vai mikä saa paremmalle tuulelle kesällä...
Meilläkin nuo paidat on molemmilla ja silloin parhaimmillaan, kun molemmilla samaan aikaan yllä. Mikä vaate vain näyttää minusta hauskemmalta, jos näillä on samat.

Pellon pientareella kirjoitti...

Kyllä kesä on ihanaa, ihania kuvia. Sinulle on blogissani jotain :).

Vintage living kirjoitti...

Kesällä on ihanan vähän pyykkiä, kun ei ole sukkia, pitkiäkalsareita ja flanelliyöpukuja.... Voi tulla ja mennä ovista lisäämättä vaatetta...Voi olla päivät pitkät ulkona ja syödäkin ulkona... Kesä ON ihana!

Joola kirjoitti...

Pellon pientareella kiitos!
Vintage living niin on ihanaa. Meillä on myös kuopuksen kuivaksiopettelu käynnissä, kun on kesä ja helppo olla ilman pöksyjä. Vaippapyykkiäkään ei tarvitse pestä joka päivä. Hurraa.

Liivia kirjoitti...

Ihan itsensäkin kanssa on kesällä niin paljon helpompaa, puhumattakaan lapsen kanssa! Mutta tuo kyllä vänkää nyt joka päivä mekoista, muita ei saisi päälle laittaa, vaikka olisi kuinka kylmä kesäpäivä...

Oikein ihanaa, lämmintä mökkilomaa teille!

ps. ihailen palstasi runsautta!

Joola kirjoitti...

Voi ei, kuvat taitaa feikata tosi pahasti. Tai on siellä runsaasti heinää, mutten osaa itse sitä oikein ihailla. Pitäisi muuten, tekisi hyvää.