maanantai 22. kesäkuuta 2009

Palstalla kesäkuussa 2009 osa 4Kesäilta. Esikoinen valitsi taas ehdottomasti mieluummin pihapelit isin kanssa. Olisi pihalla suoraan sängystä noustua ja varmasti yöhön saakka. Pääsimmepä pyörällä kuopuksen kanssa, kaksin.

Saksin kaksi mustaviinimarjapensasta lisää, esiin heinikosta. Ja juhannusruusun, joka ei kuki. Valtavaa pitkää heinikkoa. Ihmettelin, kuinka siellä ei löytynyt sen tuhatta hämähäkkiä ja muuta satuolentoa. Tuli mieleen mummi ja suhiseva kaislikko. Kuopus leikki pesuvadin vedellä, tonki multaa, ja kärräsi kottikärryillä tällä ajalla.

Kastelimme yhdessä kastelukannuilla. Söimme puoliksi herneenpalon, jossa kaksi hernettä. Ihmettelimme muutamaa hassua itänyttä krassia ja retiisin kasvua ja PAVUNTAIMIA. Laitoin harson pian takaisin paikoilleen.

Lopuksi siivosin työkalut laatikkoon. Heinikosta ja rikkaruohojen rehotuksesta huolimatta palstalla on helpompi löytää olo, että on siivottu, ja nautitaan tovi vain olemisesta. Luonnossa epäjärjestyskin on järjestystä. Syötiin eväitä. Kuopus koputti paikkaa vieressään, kun otin kuvia. Ja siinä sitten istuttiin kaksin. Ja katseltiin lintuja ja puita. Ei ole turha sanoa, että rakastan pientä poikaani ja tällaisia juttuja. Ehdittiin pyörälle, ennen pahimpia hyttyshyökkäyksiä.

Poljettiin kotiin, jutellen mukavia. Kuinka yksivuotiaan kanssa jutellaan. Hän osoittaa kaivuria hihkuen "AU A!" (aura, kuten useimmat työkoneet talven lumiaurakaudesta lähtien)ja minä nimeän kauhakuormaajan. Bussipysäkin kohdalla jokin huudahdus, ja minä kerron, kuinka siinä ollaan odotettu bussia ja muita juttuja. Lasten kävellessä kauempana takapenkki huutaa painokkaasti isoveljen nimeä. Minä kerron, että isoveli ei ole siinä joukossa, vaan kotona, isin kanssa. Kun kerron, että mennään jo kotiin katsomaan, kuuluu takaa ilahtunutta naurua. Laivat (auva) noteeraamme myös ja muutama muu juttu tulee mieleen. Pyöräilystä, kesästä, linnuista. Olemme me hiljaakin. Ja pyörällä niin paljon kävelyä nopeammin perilläkin.

Voisi se oma piha olla ihan kivakin, mutta menee tämä kesä oikein hyvin näinkin.

Ei kommentteja: