sunnuntai 16. elokuuta 2009

Tänään majassa satoi vettä
Perjantaina leikin taloyhtiön pihassa huoltomiestä. Sahasin puista kuolleita oksia, olin saanut luvan ja ohjeita. Pojat innostuivat rakentamaan niistä majaa. Se oli oikeastaan rinki maassa, mutta olivat innoissaan ja miksi olisin käynyt latistamaan. Että oikeissa majoissa kuuluu olla katto ja suojaa. Mielikuvitus, se on yli puolet ruokaa. Kuopus kaivoi lapiolla lattiaa ja esikoinen rakensi kokkoa.

Oli ajatus, että syömme iltapalan majassa, kuten lumilinnassa talvella. (Esikoinen muisti, saanen salaa iloita.) Mutta söimmekin lauantain aamiaisen. Viileä aamu, mutta vielä on kesä ja ehdimmepä tällaistakin tehdä täällä kaupungissa. Talomme on iso, mutta paljon lapsia täällä on asunut viimeksi kai -70,-80luvulla. Ei kai häiritse siis ketään, että teemme tällaista.

Tänään satoi upeasti useita kertoja, myös majassa. Meillä sisällä siivottiin ja syötiin ystävien kanssa salaattia ja suklaakakkua. Oli myös aurinkoa, ihania valoja.

Hyvää alkavaa viikkoa. Parvekkeella on teltta, sillä yöt viilenevät tuntuvalla vauhdilla mutta eräätkin tahtovat yhä nukkua ulkosalla. Mitä onkaan luvassa, elämä kun on seikkailua. Toivon hyvää, rauhaa ja luovia ratkaisuja...

1 kommentti:

Tuikkis kirjoitti...

Ihmisissä taitaa olla joitakin jäänteitä hyvin kaukaisista ajoista, kun telttailu ja majailu tuntuvat aina niin mukavilta. Mikä onkaan ihanampaa, kuin rakentaa oma pikkuinen pesä ja haalia kaikki peitot ja tyynyt ympärille. En ole koskaan törmännyt lapseen, jonka mielestä majaleikki olisi jotenkin tylsää.
Mukavaa alkanutta viikkoa myös teille!