maanantai 24. elokuuta 2009

Taiteiden yö

Meillä on ongelma. Typerästikäyttäytyvätihmiset. Ne varjostavat arkeamme, sillä esikoinen tahtoo heidän takiaan vältellä lähikauppaa, metroasemaa, kirjaston seutua ja ylipäänsä paikkoja joissa on hiukankin enemmän ihmisiä koolla.

Typerästikäyttäytyvänihmisen hän tunnistaa kaljapullosta. Ja niitähän piisaa, elämmehän Suomessa.

Ymmärrän, että juopuneet ovat arvelluttavia lapsesta. Alkoholi (liika) saa ihmisen käyttäytymään oudolla tavalla, ja lapset aistivat, kun jokin ei ole aitoa.

Mutta surettaa, että nyt meidän elämämme on hiukan mutkikkaampaa. Liikummehan autottomina paljon julkisilla, asummehan "kaupungilla".

Taiteiden yönäkin ainoa mihin suostui, oli kotipiha. Ja väkisinhän en alkanut houkutella, varsinkin kun tiedän, että tuolloin meno voi olla melko vappuista. Mutta kun tuossa lähelläkin olisi ollut lapsiperheille räätälöitynäkin kaikenlaista...

Onneksi paistoi aurinko ja oli lämmin kesäilta. Otimme vesivärit pihalle ja muitakin mieluisia puuhia. Kuopus ulkoilutti pandaansa rattailla ja tapaili ensimmäisiä kahden sanan lauseita. Hänen "No NiiN":sa ja "vAi NiiN":sä saavat minulta takuuvarmasti hymyjä. Esikoinen teippasi jalkaansa numeron ja juoksivat pikajuoksuja. Keinut ovat vielä ihanasti vanhojen pensaiden katveessa ja esikoinen on oppinut ottamaan vauhtia. Sisällä oli vuori lettuja paistettuna ja mustikoita. Meillä on paljon levyjä ja miehellä on niiden soittaminen hallussa. Yön saisivat halukkaat nukkua parvekkeella teltassa...

Joten aloin rentoutua ja nauttia taiteidenyöni ohjelmistosta. Maalausta, teatteria, performanssia, runoutta, liikuntaa, sirkustaiteilua, ja musiikkia. Monipuolisia elämyksiä, huomioiden kaikkia aisteja. Kyllä meidän vanhempien vain kelpaa nauttia. Taiteiden öitä satoja vuodessa.

2 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Minua ei olisi saanut villit hevosetkaan keskustaan lasten kanssa, mutta onneksi lähiöissä oli paljon omaa kivaa ohjelmaa. Eikä ollut örveltäjiäkään! Kiva maku jäi tuosta illasta!

Joola kirjoitti...

Juu, aika sääli, että keskustassakin olisi ollut paljonkin lapsia mahdollisesti kiinnostavaa, mutta ei sitä uskalla. Onneksi siellä on kyllä arkenakin yhtä ja toista, voi mennä sitten kun on vähemmän sirkusta. Joo, paikallinen tarjonta oli mukavan kuuloista, mutta esikoinen ei tosiaan suostunut edes vastapäiselle kirjastolle... Ehkä ensikerralla. Ja kuten kirjoitin, pihassakin oli kivaa!