tiistai 25. elokuuta 2009

Poikien äiti

Minulla on ilo olla kahden Pojan äiti. Se on varmasti erilaista, kuin olla kahden tytön äiti, tai jos olisi yksi kumpaakin. Olisi erilaista, olisi ketkä tahansa muut kaksi, kuin nämä omani. Äitiys on aina monen asian summa. Sidoksissa aikaan, paikkaan, ympäristöön, läheisiin... Ja ihan hyvä ja luontevaa niin.

Tämä oli ontuva alustus sille kertomukselle, että istuin eilen pitkään hiekkalaatikolla katsomassa yleisurheilua, pituushyppy oli päälajina. Mutta täytyyhän tällaisista tapahtumista olla pala tallessa.

Esikoinen (ja kuopus) hyppivät 28 hyppyä. Vanhempi vaihteli asiaan kuuluvasti kilpailuasuja. Sopivat värit katsottiin lipuista. Leikki oli esikoisen ideoima. Minut tarvittiin mukaan siinä vaiheessa, kun yksi shortsiasu oli yllä, kädessä kori täynnä vaihtovaatteita ja pino kangaslippuja - katsomoon ja kuuluttajaksi. Seuraavana vuorossa Kuuba...

Oi tätä elämänvaihetta. Kotiäitiys on huisia. Rakastan näitä minun lapsia.

5 kommenttia:

Pieni Lintu kirjoitti...

Ihania!!! Mielikuvitus laukkaa!!! :)

mude kirjoitti...

Mitkä kisat, mitkä liput!!!
Itsekkö liput maalasitte vai saako moisia ihanuuksia jostain valmiina?

Joola kirjoitti...

Minustakin kisat oli mainiot. Meillä kävi tuuri kirpputorilla, ja löysimme parilla eurolla lippu-liinan/verhon/kankaan (josta oli vielä -30%). Liput sinänsä ei niin puhuttele minua, ettäkö olisin kankaasta muuten niin riemastunut, mutta esikoisella on ollut lippuvimma yllä jo jonkin aikaa, on piirrellyt niitä pitkin kesää vanhasta kartastoni takana olevasta luettelosta. Joten hihkaisin napakymppiä kirppiksellä. Ajatus oli ommella jokainen lippu, huolitella edes. Mutta ne lähtivät jo leikkeihin, saas nähdä...

ilofina kirjoitti...

Olen kahden pojan ja sitten vielä kahden tytön äiti.
Ne kaksi poikaa ovat ylä-asteella, aika isoja siis, niillä on mörenevät äänet ja isot hikiset jalat tömistävät lattioita ja huudetaankin välillä, aika kovaa.

Siitä kun pojat tulivat syliin istumaan on vasta hetki ja nyt nautin hetkestä, kun saan luvan kanssa rapsuttaa heitä niskasta, kun koulusta tuli täi-tarkastus kehoitus!

Ihanaa kun osaat nauttia lapsistasi, ne kasvavat niin äkkiä.

Joola kirjoitti...

Oi, jotain hyvää täissäkin ilofina! Ihanaa, että sinä osaat nauttia teineistäsikin, minäkin yritän, ajallani, vaikka välillä hirvittääkin:).

Minulta pääsi juuri eilen illalla itku siitä, että aika menee niin nopeasti. Että ihanasta ajasta ei ennätä saada tarpeeksi.

Mutta sellaista elämä kai on ja toivottavasti saan elää vanhaksi ja mieheni ja poikani.