keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Kiva keittää vettä kattilallaMeiltä hajosi vedenkeitin viikonloppuna. Alkaa olla tosi vähän niitä tavaroita, jotka meillä olisivat ehjiä. Teenkeittoon tulee ihan toinen fiilis, kun kaivaa kattilan kaapista, lorottaa siihen vettä, jää odottelemaan, kuinka kestää.

Niin erilainen fiilis, että äidyin muistelemaan paikkoja, joissa olen keitellyt teetä muutoin kuin vedenkeittimellä. Ensimmäisissä omissa kodeissani, mökeillä, partiokämpällä, metsässä... Ah, tee maistuukin ihan toiselta. Ja minä sallin itselleni muutenkin poikkeustilatoimia, kun kerran teevesikin keitetään kattilalla.

Laadimme esikoisen kanssa kevätsiivouslistaa sunnuntaina auringossa. Siinä ei lukenut, vaihda järjestystä, mutta niin vain päätimme aamulla tehdä. Eteinen on nyt raivattu, mutta muut huoneet ovatkin sitten hyrskyn myrskyn. Mutta ei se mitään, niin kuuluukin olla, kun tehdään remonttia. Ja remonttiahan tämä, kun kerran teetäkin keitetään ihan eri tavalla, kuin tavallisesti, kun on tämä poikkeustila.

Veimme pulkan ja muut talviurheiluromppeet tänään kellariin. Pieneksi vinkiksi keväälle, esikoisen pyörä ja potkulauta ovat eteisessä valmiuksissa. Kerrostalokolmiomme eteiseen mahtuu myös kahdet rattaat ja kolmattakymmenettä keppiaarretta. Viimeiset tosin saavat jatkossa löytää jonkin paremman paikan, vievät meinaan aika ison tilan...

Niin kuin vievät viinipullotkin. Tyhjät ja täydet. Eräskin täällä niitä harrastaa... Nuo minun kankaani, kirjani, lehtileikkeeni, tuunausta odottavat vaatteet ja muut askarteluromppeet... Nehän eivät ole mikään haaste järjestelijälle.

Taitaa mennä aika monta kattilallista sitä teetä, ennen kuin täällä on taas tavarat löytäneet paikkansa. Eteneepähän kevät sitä odotellessa, puuhatessa.

4 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Täälläkin mummuneliöitä ;)
En ole koskaan käyttänyt vedenkeitintä, minun mielestäni se on ihan turha. Sain kerran sellaisen lahjaksi ja lopulta myin sen ystävälle, jonka vempele hajosi. Minulla on siihen olevinaan hyvä syy : kaasu on halvempaa kuin sähkö - mene ja tiedä. Toiseksi olen niin tottunut kaasuhellaan, siihen että näkee milloin "levy" on päällä.
Hyvää puuhausta :)

Joola kirjoitti...

Minut joku on saanut kauan sitten vakuutettua siitä, että vedenkeittimellä on energiatehokkaampaa kiehauttaa vesi, kuin sähköliedellä. Mene ja tiedä. Toisaalta, nyt tulee keitettyä harvemmin ja teehetket tuntuvat hohdokkaammilta.

Anonyymi kirjoitti...

Siis voi että miten ihana tuoli, tuo pinkki :)

Joola kirjoitti...

Kiitoksia Ovelia! Ostin heräteostoksena kirpparilta hiljattain pöydän ja viisi tuolia. Ja ajateltiin esikoisen kanssa maalata niitä jollakin pirteällä värillä. Ei ihan tullut sellaiset, kuin ajattelin, siitä pienestä värimaalilapusta on näköjään aika vaikea päätellä lopputulosta. Mutta pirteät ne nyt on joka tapauksessa.