torstai 18. joulukuuta 2008

17Flunssaa pukkaa. Tai on pukannut jo koko joulukuun ja pojat taisivat olla räkäisiä ja köhäisiä jo viime kuun lopulla... Mutta nyt vasta alkaa kaaduttaa, minua. Ei kuumetta, ei rokkoja, ei oksennusta, ei akuuttia lääkärintarvetta, ei korva- tai silmätulehdusta... Silloin sitä helposti porskuttaa vaan, ehkä senkin vuoksi, että sitten kun tulee edellä mainittuja, niin sitten ei lainkaan liikahdeta, pois kotoa, ettei tartuteta.

Mutta rupeaa ylittymään raja, ettei tavalliseen malliin jaksa, minulla. Lapset on yhä uskomattomia, mutta eilen esikoinenkin nukkui päivänokosia, mitä on tehnyt viimeksi kai syyskuulla.

Eilen kerettiin kuitenkin aamuksi nukketeatteriin naapurilähiöön. Tiukaksi meni, ja itkuksi. Lapset eivät kiukunneet, päinvastoin, olivat oikein yhteistyössä lähdössä. Mutta silti ehti mennä suunniteltu metro ja toinenkin ja miltein jo luovutin. Mieheni psyykkasi kuitenkin ja niinpä sitten juoksin. Ehdimme ihanaan hämyiseen saliin juuri niin, ettei kukaan tiennyt erään eturivin äidin itkuista ja pinkaisuista. Joulu jollotti ja oli ihanaa katsella tonttuja. Kuopus puristui välillä tiukasti syliin, selkä näyttämöön päin. Jännitti, muttei liian kovasti, koska turva oli ja se nautti.

Päivällä tehtiin pesä olohuoneeseen ja nukuttiin kuusen lamppujen tuikkeessa koko sakki. Kuinka virkisti. Sitten tuli vielä äitini ja lähti poikien kanssa ulkoilemaan. Ihanaa, näitä kädenojennuksia ei torjuta. Sain patjat haettua tuulettumasta ja roskat pois haisemasta ja jääkaapista pois pilaantunutta ja tiskejä hiukan tiskattua. Poikien "kulkusverhokin" roikkuu nyt keittiönoven karmista.

Alkaisiko helpottaa jos koittaisi olla vaan.

4 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Täälläkin on pukannut flunssaa, viikonloppuna pojat sitten minä, ja nyt yskii jo mieskin. Ja töissä on pitänyt olla kun ei kehtaa olla sairaana (vaikka onkin, kun ei ole kuumetta), vaikka yöt ovat menneet ihan pipariksi... mutta tuolla se joulu jo häämöttää, tulee lämmin mieli siitä, sen tiedon voimalla jaksaa tassutella...

eeva kirjoitti...

Pikaista paranemista, ottakaahan iisisti! Ja kertokaa jos esim. tarvitsette autollista apua johonkin...

tuikkis kirjoitti...

Kävittekö Nukketeatteri Sampossa? Olen aina halunnut päästä sinne.

Joola kirjoitti...

Oi Elisa, flunssa... odotas kun pääsen vuodattamaan, kuinka ärsyttävää minusta on ollut sairastaa juuri nyt. Vaikka vain perus flunssaa. Siinä sivussa rupesi ärsyttämään koko joulu...

Meiltä Eeva tarttuisi vain taudit, pysykää kaukana:). Kiitos tarjouksesta!

Jep Tuikkis, Sampossa. Pidän paikasta kovasti.