sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Pyöräni on pöllitty!


Ihan kamalalta tuntuu. Kypärä päässä olin lähdössä liikkeelle, vaan eipä pyörä olekaan siinä, mihin sen eilen lukitsin. Kuka ja miksi ottaa toisen pyörän? Ja missä sillä kohta ajellaan? Oikeenko joku pieni lapsi vielä istuimeen nostetaan?

Hyvän pyörän saavat. Japanista tuodun. Sillä on ajeltu Biwa-järvellä ja Konalassa ja Keskuspuistossa ja kohta ties missä. Huollettu ammattilaisella keväisin. Säilytetty sisätiloissa, paitsi nyt muutaman yön ollut parvekkeemme alla pyörätelineessä. Pyöräkori edessä tavaroille ja kuten jo sanottu, lastenistuin takana. Sellainen, jonka saa kallistettua, jos lapsi tahtoo torkkua.

Siitäs sain. Mitäs olin niin tyhmä ja laiska, etten vienyt pyöräkellariin illalla. Luulin lukon riittävän tai itseni heräävän, jos joku käy sitä irti nykimään tai sahaamaan. Nukunhan parvekkeella, siinä pyörän yläpuolella.

Mutta sinne meni. Voi surkeus. Nyt poliisilaitokselle, metrolla, vaikka lähin on todellakin PYÖRÄILYmatkan päässä.

Piiperrän vielä, että jos joku näkee punaisen ystäväni, auttakaa se kotiin. Tuon yhden kuvan löysin, siinäkin omani on poikani pyörän takana. Nyt on sitten yksi pyöräkin vähemmän...

Tiedän, kukaan ei ole kuollut, eikä ihmishenki kateissa. Yksi punainen pyörä (vain) varastettuna. Saan kai silti hetken harmistella, surra ja parkua. Ärsyttävä alku päivällä, ihan muuta oli suunnitelmissa.

4 kommenttia:

eve kirjoitti...

:( Ikävä juttu! Tiedän tunteen... Meiltä pöllitti tänä keväänä kaksi pyörää, lapset kävivät näillä koulussa. Kunnolla olivat lukossa, toinen koulun pihalla, toinen talomme ulko-oven vierssä katoksen alla.. Tehtiin kans ilmoitus poliisille ja haettiin vakuutusyhtiöstä korvauksia.
Ps. Ihanan majan olette viljelypalstalle rakentanut! Meillä oli viime vuonna himan köykäisempi, tänä vuonna ei oo ehitty tekemääm ollenkaan..

Jonna kirjoitti...

Voi rähmä! Tänään oltiin puistossa kävelyllä ja siellä oli puuhun laitettu aaltopahviin kirjoitettu ilmoitus: Pyörävaras liikkeellä! Ollaan kyllä vissiin aika eripuolella kaupunkia kuin te, mutta näköjään niitä sontiaisia on kaikkialla.

Ylva kirjoitti...

Mokomatkin!!! Varastaminen on lapsellista ja loukkaavaa, oli kohde rahallisesti kuinka arvokas tahansa. Tässä tapauksessa joku hölmöilijä on vienyt tarpeellisen kulkupelin...

Onko mahdollista saada jostain pyörää ja istuinta esim. lainaan, ettei tarvisi ostaa ainakaan uusia kalliilla hinnalla? Laittaisin sähköpostia, jos tietäisin, että minne. Vai voinko laittaa sulle viestin, jota et sitten vain julkaise?

Riikka kirjoitti...

Voi kuinka kurja kuulla!
Ihana, että kirjottelet taas kuulumisia. Palsta näyttää kauniilta keitaalta.