perjantai 4. syyskuuta 2009

Palstalla syyskuussa 2009


Kun esikoinen on kerhossa, me käydään täällä tai metsässä tai jollakin muulla retkellä. Aluksi tuntui pahalta, esikoinen jäisi paitsi niistä kerroista. Sitten mietin, että me ehdimme tehdä paljon hänenkin kanssaan kaksin, ennen kuin kuopus syntyi. Ja hän on ihan tyytyväinen kerhoonsa. Ja ehdotti tänäänkin, että menisimme sillä aikaa vaikka käymään palstalla. Ja kuopus ei leveile, miten erinomaista juuri meillä on ollut. Hän on kyllä tyytyväinen ja kerää muutaman keppi- ja kiviaarteen, jotka esittelee sitten isoveljelle, kun päästään kerholle. Tämä on ollut näiden ensimmäisten kerhokertojen tapa, nyt elo-syyskuussa.

Palstalla oli tänään kaunista, jos katsoi pieniä asioita kerralla ja asenne oli kohdalla. Koko yön oli satanut, aamullakin vielä kovaa. Märkää siis oli, vielä melko vihreää. Ensimmäisenä huomasimme kaatuneet auringonkukat. Mutta ne eivät olleet poikki, joten solmin ne taas uudestaan tukipuuhun.

Papuja oli myös paljon, mutta minulla ei ole aavistustakaan, ovatko ne valmiita ja ovatko syötävää laatua. Muita viljelijöitä ei näkynyt, joten ei ollut kesään keltä kysellä. Päätettiin vain ihmetellä.

Syötiin omenanpaloja majassa ja kikatettiin käsille, jotka piiloutuivat saappaaseen ja tulivat esiin sanomaan "Päivää". Sellaista hassuttelua, jossa ei ole mitään erityistä vitsiä, paitsi että naurattaahan se siinä hetkessä ja on mielettömän hilpeää katsoa, kuinka yksivuotias hauskuttaa minua, esikoiselta ja minulta oppimillaan tavoilla ja omilla sovelluksilla.

Kädet pestiin tietenkin, ennen omenoita. Olihan työmieheni kaivanut jo kuoppia. Oltiin jo kotiin lähdössä, kun kuopus muisti vadelmapensaat. Sanoin, että lähdetään hakemaan isoveljeä, että haluatko näyttää taas keräämäsi aarteet. Hän näytti pensasta ja sanoi "Lisää." Niin tosiaan, katsotaanpa onko siellä vielä marjoja. Ja olihan siellä. Mutta mihin me ne keräisimme, kun ei ole mitään kippoa mukana. "Pipo", taas kuopus keksii. Ja niin keräämme vadelmia veljelle myssyn pohjalle.

Kotimatkasta tulee mukava. Kuopus laulaa rattaissa "Tuuee. Tuuee. Ykky. Ykky." (Tuulee, tuulee, syksyllä, syksyyllä..."

Ei kommentteja: