lauantai 4. helmikuuta 2012

Anteeksi, vielä vaaleistaAiemmin viikolla kirjoitettua:
"En halua, että nämä vaalit loppuvat koskaan. Jolleivät sitten lopu Haaviston voittoon.
On ihana katsoa aitoa innostusta, jonka Haavisto on herättänyt. Ehkä luovin kampanja ikinä.
Pekka on tuonut epäkiinnostavat poliittiset vaalit toiselle tasolle. Ihmiset haluavat osoittaa paitsi äänestyskopissa numeron 2 kirjoittamalla, myös mitä moninaisemmin tavoin, että Pekka on puhutellut heitä, hän on oiva esikuva, hänen viitoittamallaan tiellä on hyvä kulkea.

Vihreää lankaa jakaessani useampi ihminen halusi toki myös tulla kertomaan, miksi Pekka ei heidän mielestään ole presidentiksi sopiva. Yksi rouva totesi, että ehkä kymmenen vuoden kuluttua olisi valmis hyväksymään vihreänkirkkoonkuulumattomanhomosivarin, mutta ei hyvänen aika vielä.
Onneksi moni uskaltaa olla rohkea jo tänään. Miksi odottaa hyvää kymmenen vuotta, kun se on jo käsillä! Äänestämällä Pekkaa nyt vuonna 2012 vapautetaan valtava määrä positiivista energiaa oikeasti tärkeiden asioiden hoitamiseen. Tasa-arvon tulisi jo olla itsestäänselvyys. Meillä on ratkottavana ilmastonmuutos. Omaksuttavana uudenlainen käsitys taloudesta. Huolehdittava heistä, jotka juovat, lyövät, masentuvat, sairastuvat, eriarvoistuvat. Ratkottava pinnan alla kytevät riidat ja sodat. Näin alkajaisiksi.

Tarja Halonen on jokaisena presidenttikausiensa päivänä vaivihkaa tehnyt työtä tasa-arvoisemman yhteiskunnan puolesta. Hoitamalla naisena tehtävänsä hyvin, sellaisen tehtävän, jota joskus pidettiin ehdottomasti vain miehelle sopivana. Eikä vain naisena, vaan viisaana. Samaan pystyy Pekka Haavisto tulevina vuosina. Hän elää sitä suvaitsevaisuutta, josta puhuu, sitäpaitsi sukupuolista suuntautuneisuutta ei itse vailita, aivan kuin ei sitäkään, syntyykö tyttönä vai poikana.

Voimia Pekka Haavisto vaaliviikon viimeisiin päiviin. Toivottavasti saat virtaa tästä kaikesta hyvästä, jota olet saanut ihmiset tekemään tasa-arvoisemman, luontoakunnioittavamman, rauhaarakastavamman Suomen puolesta. Harvasta presidentistä ventovieraat sanovat, olet rakas."

Tänään sanon vielä, että huominen jännittää. Pelkään ettei äänet riitä, mutta toivon hyvää. En aavistanut ennen joulua, kuinka tärkeältä nämä vaalit alkavat tuntua. Positiivinen aalto otti minutkin mukaansa. Olen halunnut antaa edes murusen itsestäni ja ajastani Haaviston kampanjalle. Sillä se on antanut paljon voimaa ja tulevaisuudenuskoa minulle. On ilo antaa ääni Pekalle.

Huomenna valitaan presidentti esikoiseni alakouluajalle. Kuuden vuoden päästä muistan taatusti nämä tunnelmat. "Huomenta, Pekka Haaviston esite. Vihreä lanka." Kuinka lunta satoi ja oli pakkasta, kuinka katsoimme youtubesta videoita ja kuinka leivoin porkkanakakkua yöllä, ja kävin Alepasta kipaisemassa leivinjauhetta puoli yhdentoista jälkeen illalla. Kampanjointi kulmilla on ollut antoisaa ja avartavaa monin tavoin, ja sanoivat gallupit mitä tahansa, nyt minä olen heitä, jotka tietävät kertoa, että kentällä on ollut hyvä tunnelma. Niin monet ihmiset tulivat tänäänkin kertomaan äänestäneensä tai äänestävänsä Pekkaa. Kiva kuulla!

Maailma muuttuu, kun sitä muutetaan. Ihmeitä tapahtuu, kun niitä tehdään.
-Haavisto-

Hyvää lauantai-illan jatkoa ja äänestyspäivää huomenna. Minulla on kaksi kuumeista täällä, ja sotkut ja mutkut, mutta arki palailkoon raiteilleen ajallansa. Ensin lämmitetään pitsa.

2 kommenttia:

Peanut kirjoitti...

kahdeksaakymmentä käyvä isoäitini totesi riuskasti, että ennemmin homo kuin kokoomuslainen! Siinä oli nuoremmillakin sukulaisilla nikottelemista. Hyvä mummu!

Mannukka kirjoitti...

Kiitos tästä. Ihan liikutuin.

Jotain ihan käsittämätöntä ollut tämä viimeinen pari viikkoa ja Pekka-huuma. Aivan yhtä käsittämätöntä on myös se, että useat myöntävät Pekan parhaaksi ehdokkaaksi, mutta seksuaalinen suuntautuminen on se asia, joka vie äänen toiseen suuntaan.

Uskomattoman intohimoisia ja luovia ihmisiä on ollut mukana kampanjoimassa, vaalimainokset eivät enää olekaan välttämättä valmiita painettuja juttuja, vaan jokaisen itse tekemiä käsitöitä tai vaikka pikkuleipiä. Voisin hyvin kuvitella, että tänä iltana, jos hyvin käy, Pekan voitto saisi aikaan karnevaalimaisen juhlinnan kaduilla. Kävi miten kävi, tämä huuma on osoittanut sen, että Suomesta löytyy paljon hienoja ihmisiä.