maanantai 18. heinäkuuta 2011

Kesäkoti


Kesäkodilla sopii herätä kuudelta, kun esikoinen on nähnyt pahoja unia. Hän saa rauhoittelun jälkeen uudestaan unta, mutta itse ei enää malta loikoa. Keittää teevettä kaapin päältä pölyttymästä pelastetulla vesipannulla ja jugurtin jälkeen voikin sitten maalailla vesiväreillä, viivoja, pilkkuja, kaaria, ruutuja - juuri sellaisia, jotka pälkähtivät mieleen, kun sai silmät auki unesta.

Kesäkodilla kukin saa puuhailla omia. Mies, lomalainen nyt hänkin, voi lahteä antikvariaattikierrokselle. Pojat piirtää ja leikkiä. Äiti askarrella omalle äidilleen lintumobilea. Sen paikka voisi olla Järvikammarissa, kunpa päästäisiin tänäkin kesänä sinne saakka.

Lounaana voi syödä popcorneja, omenaa ja kurkkua. Pestoa tehdään odottamaan iltaa, se vaikuttaa ihan superruualta, sääli vain, että basilikojemme oikea koti on Iso-Roballa.

Radiosta kuunnellaan kesähittejä ja c-kaseteilta japanilaisia suosikkeja suoraan yhdeksänkymmentäluvun alusta.

Kesäkodissa on ihan oma tunnelmansa. Parvekkeen ovi on tietenkin auki ja parvekkeella leikitään olevamme ulkona. Telttakin siellä on, ja silti mahtuu myös matto ja pari aurinkotuolia. Ampiainen pelastetaan sisältä ulos lasipurkin ja postikortin avulla.

Kesäkodilta on lyhyt matka pistäytymään kaupassa ja/tai postilaatikolla. Kirje ja toiseksi viimeinen lintupeli matkassa. Kirjastossa käydään monistamassa lisää lintuja. Niitä saa tilata myös paperiversiona, siis nipun (23kpl)pelkkiä tirppoja ilman laminointia ja pelipakkausta, kahdeksalla eurolla.

Illansuussa käydään palstalla. Kesäkodin iltapalalla syödään tänään tämän kesän viimeiset mansikat ja ensimmäiset vadelmat. Yövieraitakin saadaan, heidän puhtaat valkeat lakanansa kuivuvat vielä ulkona narulla tuulessa.

On ollut hirvittävätn hyvä päivä tämä. Pitkä (no leikisti) ihana kesä, kiitos kun olet täällä.

PS: Toisessa kuvassa olevia paperilintuja siis voi tilata osoiteesta hemmaharakka(å)gmail.com 23kpl/8e.

Ei kommentteja: