maanantai 13. kesäkuuta 2011

Työpäivä - tavallaan

Aamulla katsoin kelloa parvekkeella teltassa kuudelta. Olo oli virkeä ja teki mieli heti pian herätä ja nousta. Hetkeksi vielä peitto korville ja aamun kuuntelua. Nautiskelin ajatuksesta, että saan nousta, tai jatkaa unia. Pojat nukkuivat, ja joku puhui parvekkeen alla, että puoliltapäivin Helsinkikin saa sadetta.

Päätin, että tänään ompelen pikkukirjoille kasseja. Jos joku tarvitsisi sellaista. Pikkukirjat ovat ihania. Pojat selaavat ja kuuntelevat niitä mielellään ja reissussakaan ne eivät paina juuri mitään. Uutenakaan eivät paljon maksa ja kirpputoreilla niitä saa pikkukolikolla. Tämänpäiväiset kirjakassit ovat kokeiluversioita, mutta tuskin laatu paljon paranee jatkossa. Marimekon kankaista, sininen taskukin vinossa. Postikuluineen 6 euroa/ kassi, kirjat eivät ole kaupassa mukana.

Lippunauhojakin on nyt kaksi (molemmat myyty). Toisessa 12 pikkulippua, toisessa peräti 15. Lippunauhan saa kahdeksalla eurolla, postimaksu mukana. Tuntipalkka eräässäkin työpaikassa... Ymmärrän, ettei kuvista ehkä kunnolla saa selkoa, mutta pojat pitelivät nauhoja suklaapalapalkalla, ja meitä kaikkia vain nauratti koko kuvaushomma, ja jotteivät lippunauhat olisi menneet ihan voisiksi leivänsyöntimme jäljiltä, päätin pärjätä parilla otoksella. Kaikki tilkut Marimekkoa. 15 siksakattu mustalla, 12 punaisella. Kiinni ovat mustassa juuttinarussa. Ja joku on hukannut pitkän mittanauhani, joten en osaa sanoa tarkaa pituutta. Parimetrisiä oletan...

Talvikaudella väsätyistä ruuista olemme koostaneet kaksi sekoitusta, joista apukokki ei kuvaustilanteessa malttanut pitää sormiaan erossa... 12 euroa postikuluineen/ seitsemän kasvista. Myyntiin pakkaamme kaksi "kesäsekoitusta", joissa kaksi mustikkaa, kaksi hernettä ja kolme mansikkaa sekä kaksi (molemmat myyty) "paistinpannusekoitusta", joissa kaksi sientä, kaksi hernettä, kaksi punajuurta ja yksi tomaatti. Myös yksi seitsemän mansikan "marjasetti" löytyy samaisella 12 euron hinnalla.

Nyt kuuntelemme sisällä Nokinenää ja sadetta. Luonto hoitaa tänään palstamme kastelua ja olemme siitä kiitollisia. Aamupäivällä kävimme perhekerhossa, joten nyt on laiskottelu sallittu, olemme jo olleet liikenteessä ja puuhakkaita. Päiväruuaksi syötiin lämmintä leipää, illalla tofua ja perunoita, jos kukaan ei jaksa käydä kaupassa.

Mukavaa alkavaa viikkoa.

(Jos haluat meiltä jotakin tilata, sähköpostini on: hemmaharakka^_^gmail.com ja varoituksen sana, lisää on varmaankin tulossa...)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Mä nautin teidän puuhakkuudesta ja aikaansaannoksista. Nautin myös kirjoituksistasi; pojat, koti, palsta jne jne...
Itse nautin juuri alkaneesta kesälomasta (7 viikkoa) ja sen jälkeen jatkuvasta lähes vuoden mittaisesta vuorotteluvapaasta! Jospa minäkin saisin taas jotain kivaa tehtyä ompelemalla - täältä napsin kivoja ideoita.
Kesäterveisin
Sirpa

Joola kirjoitti...

Oi vuorotteluvapaa kuullostaa tosi ihanalta! Onnittelut:).
Kiitos kommentista ja hyvää kesää.

Anna kirjoitti...

Kiitos vielä lippunauhasta ja ruuista, sekä nopeasta postituksesta! Tyttö tykkäsi tosi paljon. Mehän voitais ruveta vaikka sun vakioasiakkaiksi, sen verran ihastuin minäkin :)

Joola kirjoitti...

Kiitos. Minä saan sitten keksiä jotain vakioasiakasetuja tietysti:), niinhän tosikauppiaatkin tekee. Olen huippuiloinen, että paketti miellytti.