torstai 5. toukokuuta 2011

Pitsapäivän iltana

Tänään tämä huonovaimo tunsi olonsa virkeämmäksi ja kirkkaammaksi. Sana hunsvotti inspiroi minua kovasti. Kunnes googlettelin ja sen alkuperä käänsi koko hassunharmittoman sanan ihan kurjaksi. Eli jos joskus ryhdyn yrittäjäksi, pitänee sittenkin keksiä jokin hiukan kauniimpi nimi:).

Sain eilen ajatuksen, että tänään tehdään pitsaa saunaillan kunniaksi. Limsat olin hakenut jo alkuviikosta valmiiksi. Poikien kanssa pestiin päiväkodin jälkeen parvekelasit kirkkaiksi. Sellaista sain aikaiseksi. Sitten pitsojen täytteitä kippoihin valmiiksi pöydälle, saunan jälkeen jokainen saisi koosta omansa herkuksi.

Mieskin ennätti perään löylyihin meidän suureksi iloksi. Pojat istuivat alalauteille ja harjottelivat, kuinka töttöröisivät fanfaarin, kun isi astuu saunanovesta. Ja minun tehtäväni olisi samalla hetkellä heittää tervetuliaislöyly kohti kiuasta. He ovat ihania. Olivat innoissansa suunnitelmastansa ja halasivat toisiansa ja istuivat vieretyksin odottamassa.

Pitsat maistuivat minusta ihanilta. Söimme ilta-auringon valossa. Pohjataikinassa oli kolmea jauhoa - vehnää, täysjyvävehnää ja täysjyväspelttiä - kutakin kaksi ja puoli desiä. Maistui terveelliseltä hyvältä. Olin iloinen, että tuli tehtyä.

Torstai oli hyvä päivä. Huomenna alkaa viikonloppu. Lauantaina vika uimakoulu. Huomenna aamiaisen tarjoaa poikien päiväkoti äitienpäivän kunniaksi. Tämä viikko on mennyt nopeasti. Nyt hyppään sohvaan ja saan pojat kainalooni. Ilta ehtii yöksi.

Ehdin vielä sanoa heitä tärkeimmiksi ja rakkaimmiksi.

6 kommenttia:

coco kirjoitti...

making pizza with kids is so fun. your pizza looks delicious!

Joola kirjoitti...

Yes, it is fun. The consentration of my boys in pictures makes me smile. We like to go to cheap pizza restaurants with my boys sometimes, but homemade pizza with fullcornflour is healty - and it is fun to make as allready said:).

I liked to watch lovely pictures in your blog. Have a good weekend!

Katja kirjoitti...

Kiitos taas! Nappasin idean meille tänään, pohjiksi tosin tuli tortillalettusia. Perhe tykkäsi kovasti, minustakin oli kiva, kun kaikki täyttivät itse omansa, oli yhdessä tekemisen meininkiä. Eksoottisia yhdistelmiä tuli. Ihanaa viikonloppua teille!

Joola kirjoitti...

Hyvää viikonloppua teillekin Katja! Me syötiin yhteen aikaan niitä tortillalettusia useastikin kuussa. Löysin kaupasta luomujakin valmiina. Ei ollakaan pitkään aikaan. Hyvä kun muistutit, joskus taas, kun haluaa oikoa... :)

Yöttö kirjoitti...

Hunsvotti firman nimessa hymyilyttää :) Miulla on pyörinyt mielessä Huithapeli, siis samassa tarkoituksessa.

Joola kirjoitti...

Yöttö, huithapeli on sitten vissiin kauniimpi. Ei googleteta, ties mitä senkin taustalta löytyy. Hengari olisi myös aika hauska:). Jos siis tekisi tai edes möisi jotain henkariin laitettavia. Kaikki käsityöni ovat tosi suurpiirteisiä, minä en lainkaan ole pikkutarkka ja huolellinen. Siis Supi, voisi myös olla nimi, viittaisi kotimaisuuteenkin. Ja kas, siitä saammekin seuraavan sanaleikin supisupisupisupi... eli ei sitten sekään...