sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

600/10

Toistan itseäni. Viihdyn noiden kahden poikani seurassa. Ja palsta on kiva.

Huomenna tehdään ehkä jotain ihan muuta. Naamatkin saattoi saada jo liikaa kevätaurinkoa.
Mutta tänäänhän tehtiinkin jo talo.

Pääsiäisaterioita voi olla monenlaisia. Mies kuumeessa kotona, joten ei suuremmin olla kyläilty tai kutsuttu meille sukua tai kavereita. Keitettiin puuroa retkikeittimellä ja joskus kannattaa sallia sekä hillo että voi samalla kerralla. Sillä herkkua. Esikoinen antoi 600 pistettä neljästä kymmeneen asteikolla.

Nyt kotona ja molemmat palstakaverini nukkuvat, kuorsaavat oikein kunnolla. Ulkoilma + herättiin aamukuudelta, katsomaan pääsiäisaamun auringon tanssia, jonka näkemisen esikoinen tiesti tuottavan hyvää onnea.

Kaikille hyvää pääsiäisen loppua. Minä ainakin olen ollut kaukana työarjesta. Paluu tiistaina voi hiukan ravistella, mutta vielä on yksi päivä aikaa huilia. Ja tämä ilta, jonka aloitan suihkulla ja sitten maa-artisokkien kuorimista.

4 kommenttia:

heidi kirjoitti...

Toista vaikka se 600kertaa, en ainakaan kyllästy lukemasta mitä te puuhailette ja kuinka tärkeitä hetket poikiesi, rakkaittesi kanssa on. <3
Ihanahan näitä on lukea ja kuvia katsoa.
Hyvänkuuloista vapaanviettoa, eiköhän arkeenkin jää näistä päivistä niin paljon hyvää, että sitäkin taas jaksaa.
Nauttikaahan vielä maanantaivapaista! =)

inkeroinen kirjoitti...

Aika mainio kyllä tuo maa-artisokkalöydös, mitä meinaat tehdä niistä?
Teidän palstailu vaikuttaa kyllä niin ihanalta. Tuntuu jotenkin vääryydeltä että kaikilla ei ole mahdollisuutta kuopsutella maata ja kasvattaa ruokaa. Ihanaa kevättä (vai kesäkös tässä jo kohta on?) teille :)

Joola kirjoitti...

Kiitos Heidi!

Inkeroinen: Kuorin , keitin, soseutin ja pakastin. Yksi soppa tehtiin miehen siskon kanssa, hän oli syksyllä mukana istuttamassa. Ja osa soseesta on vielä jääkaapista, siitä lisää keittoa tänään tai huomenna. Sipulia, mausteita ja kermaa seuraksi. Minä tykkäisin myös maa-artisokkagratiinista, mutta nyt oli niin työlästä toi kuorimisshow, että en jaksanut ajatella muuta, kuin että saan talteen jossakin säilyvässä muodossa. Maa-artisokka on perunaa Paljon huonompi säilymään.
Minäkin joskus mietin, että kaikilla pitäisi olla mahdollisuus kuopia multaa. Mutta tiedän, ettei kaikki halua! Ihan tässä lähellä esimerkiksi yksi, joka selviäisi vallan hyvin ilman viljelysmaata, mieheni:)...
Ja olen surkea viljeliä, hyötysuhde tiluksellamme on huono. Joku taitava saisi oikeasti ruokaa aikaiseksi enemmän tuolla läntillä. Minulle - ja ehkä myös pojille - palsta on opettanut sitä, että ruuan kasvattaminen ei ole helppoa, eikä onnistuminen itsestäänselvyys!

inkeroinen kirjoitti...

hih, paljon taitaa kyllä oikeasti olla niitä joita ei kiinosta maan kaivelu..:D

Ei se lopputulos vaan se matka :) Ja varmasti sitä osaa olla kiitollisempi kaikesta siitä ruoasta jonka voi ostaa tai kerätä ilman että itse tarvitsee viljellä, kun tietää että se ei käy ihan helposti!