maanantai 13. heinäkuuta 2015

Kesälomameininki

Ihailen lapsia. Sitäkin, kuinka he tarkenevat shortseilla ja juoksevat jätskin jäljet pitkin kasvoja. Pelaavat lautapelejä ja kiittävät silmät loistaen, kun heille tuodaan herneitä ja rinkeleitä pallokentän reunalle. Pyydän pakkaamaan, he sanovat, että huomenna. Entä jos tänään pitäisi jo olla valmista?

Lähden taas poikieni kanssa matkalle, iltajunalla. Miehellä alkoi työt. Aamulla halatessani muistan yhtäkkiä meidän ensimmäiset yhteiset kesälomat. Kuinka lohdullista oli toisen olemassaolo ja seura.  Kuinka yhä on.

Pojat on ihania matkakumppaneita. Mieskin olisi. Mälsää, että me ollaan matkustettu käytännönjärjestelyjen takia nyt erikseen monta reissua. Mutta onneksi on halu yhteiseen aikaan tallella. Sille tulee vielä aika.

Määränpäänä on ystävät ja kesäköpis. Ennen kuin tavataan heidät, kolistaan pari yötä raiteilla ja toivottavasti ennätetään myös kylpeä Yasuragissa. Toteutetaan pitkäaikaisia haaveita.

Tämä seikkailu on opettanut jo paljon. Jännittää tietenkin, ja joudun muistuttamaan itseäni, ettei matkaa tule lainkaan, jossei sille uskalla lähteä. Eli aika olla rohkea.

Sinunkin. Kesä. Aika ajatella suuria ja kertoa ääneen tärkeitä ja kauniita. Miksi rypeä silloin kun voi yrittää rakentaa. Miksi kuunnella niitä, jotka valittaa, kun voi levittää hymyn ja irrottaa. Murheita ja huolia on aina, siksi niitä tulee jakaa, etsiä niitä, jotka jaksaa kanssasi kantaa.

Älä luovuta. Aloita pienestä, hengitä. Toivon, että tulevasta viikosta tulee HYVÄ!

2 kommenttia:

Peppilotta kirjoitti...

Kävin katsomassa kylpylän sivut. Wau. Upean näköinen paikka, japanilaisen harmoninen. Hauskaa, että lapset pääsevät myös. Ja että yukatan saa mukaansa. Nyt iski jo kateus.

Hauskaa Köpistä!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihanasti kirjoitettu. Tsempattu. Mukavaa matkaa. -Nelli