sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kutsu elohon kuultu

Pojilla ja miehellä alkoi ansaittu kesäloma. Omaani odotan vielä kuutisen viikkoa. Mutta kestän sen kyllä, onhan kesä. Taitaapa olla niin, että elän kesistä. Tarvitsen pitkiä päiviä, jolloin ennätän kunnolla herätä. Vielä illallakin voi keksiä, mitä kivaa tekisi tänään.

Koulun kevätjuhlan päälle turisteilimme kotikaupungissa. Istuksimme Käpylän Lippakioskilla. Voimme suositella. Kaikki turistit eivät saa nähdä vastasyntynyttä vauvaa puutalossa, mutta meille kävi tuuri, kiitos paikallisten ystävien, jotka elävät tuota ihanaa elämänvaihetta. Kun esikoinen on saatu kantaa kotiin ja päivät täyttyvät silkasta pienen ihmisen tuhansien ilmeiden ihastelusta. Ja käsien heilautusten ja sormien ojenteluiden ja haukotusten. Inahdusten. Ja jep, pyykkikoneen pyörityksen ja mitä kaikkea sitä siihen liittyykään. Sivullisena näen lähinnä vain aarteen ja alun puhtauden. Pienuuden, ohikiitävyyden. Muistan, kuinka oli oma hetkeni joskus monta vuotta sitten. Enkä ihmettele yhtään, kuinka jäin kotiin vuosiksi.

Katselemaan ilmeitä, liikkeitä. Tänäänkin meinasin myöhästyä jumpasta, kun tahdoin viipyä miehen kainalossa pihan penkillä katselemassa meidän pallonpompottelijoita.

Kysyn itseltäni mitä kuuluu ja vastaan, että nautin suunnattomasti tästä elämästäni. Vaikka se täyttyisi välillä ties millaisista ajatuksista, arjenaskareista, kodin sotkuista, tekemättämistä töistä, hoitamattomista asioista. Kiitos, että saan juuri tässä olla!

Kesäkuun ensimmäinen, nautin pakahtelusta. 

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kesäkuussa on hyvä pysähdellä ja vain katsella, kuunnella ja antaa ajatusten maalata sieluun suven maisemaa. Sitä tarvitsen viimeistään marraskuussa (ehkä jo aiemminkin) , kun mieli jaksaa enää vain mataa pimeissä päivissä. Eli tartutaan hetkiin, ne kiitävät, muttei meidän ehkä tarvitsekaan. Pysähtely on hyvästä. Kaunista kesäkuuta Sinulle :)

Minttu

Joola kirjoitti...

Kiitos Minttu, nautitaan kesäkuusta!

-V- kirjoitti...

Minäkin elän kesästä ja kesälle! Oma mielenterveys ja vuoden sykli perustuu tähän puolivuotiseen, kaikkine vaiheineen, aistimuksineen ja kokemuksineen. Blogiasi jo pitkään seuranneena kesärakkautesti on kyllä välittynyt :)

Joola kirjoitti...

Heh, no niinpä tuo on saattanut välittyä:). Hauskaa, että jotain välittyy, jää vallan mieleen jollekulle. Kiitos -V-, aika nauttia, kerätä voimia, ladata akkuja ja mitä niitä nyt on:).