lauantai 5. toukokuuta 2012

Kierrätystehdas Kaapelilla, vielä huomenna 6.5. klo 17 saakka

Heippa. Vuotuinen Kierrätystehdas -tapahtuma on taas käynnissä. Ruoholahden Kaapelitehtaalla, huomenna aamu kymmenestä viiteen saakka. Paikalla on tavaranvaihtotori, jonne saa viedä ehjää ja puhdasta kierrätettäväksi. Ja toki ottaa, jos jotain tarvitsisi. Paikalla on myös (ah) metalliromun keräyspiste, jossa otettiin ilmaiseksi, iloisesti ja kiitoksia sanellen vastaan risa leivänpaahdin, lamppu ja dvd.soitin.

Meni tänään miehen kanssa monta tuntia kellarissa, kun muka vain käväistiin hakemassa kierrätykseen lähteviä tavaroita. Oli melkoinen kuorma, tuplarattaissa ja rinkassa, ja huomiselle jäi toinen mokoma. Jotenkin noloilen tuollaisen roinapaljouden kanssa julkisissa reissailua - mutta paikan päällä tuli hyvä mieli, imaisi mukava tunnelma. Ja tiedän, että kierrätys on hyvä asia. Ehkä joku ilahtuu siitä, mikä minulla vei vain tilaa nurkista. Ainakin muutaman vaatten näin heti löytävän uuden omistajansa.

Ulkona oli paikka, jossa sai pestä pyöränsä ja huoltoakin oli tarjolla, maksut ollut ainakin aiempina vuosina rutkasti normihuoltamoita halvemmalla. Ja jätelaudasta sai nikkaroida linnunpönttöjä tai viljelylaatikkoja! Kunpa ehtisin huomenna kokeilla.

Kotimatkalla metrossa selasin Huileja. Miten ihana nimikin julkaisulla. Lehti on ollut mieluista luettavaa aina, muutama irtonumero tarkkaan tallessa kotona. Kehuin kovasti toimittajille ja toivoin, että pitävät linjansa myös jatkossa. Senkin, ettei lehti herätä ostohimoja. On kaunis, tyylikäs ja mielenkiintoisia juttuja, mutta luettua mieli on tyyni, eikä päässä risteile uusia ihania tuotteita, joita olisi mukava saada, niin kuin puolivahingossa usein käy perinteisiä aikakautisia lukiessa.

Ehkä huomenna otan kuvia. Sitten täytyy kyllä jaksaa kantaa myös kamera.
Oikein hyvää sunnuntaita.

1 kommentti:

heini kirjoitti...

Kävin siellä myös tänään :) Jo kymmeneltä kun oli heti perään menoa muualle. Vein vaatteita, astioita, leluja ym. Huomasin että heti jo jotkut nappasivat vauvanvaatteita itselleen. Tulee hyvä mieli kun ne menevät käyttöön. Pari vuotta sitten löysin sieltä itselleni pitkän collagepaidan joka on käytössä tänäkin päivänä. Kierrätys on mahtava asia. Ja tuo lehti josta kirjoitit kuulostaa hyvälle!