lauantai 22. kesäkuuta 2013

Juhannusloma

Juhannuksina haluaisin olla mökillä. Mutten ole tänäkään vuonna. Mutta on töistä vapaata. Perunasalaattia ja kynttilöitä pulloissa. Kirjeenkirjoittelua aikaisin aamulla. Sisko ja veli ja S ja koirat kylässä. Lakanat narulla ulkona kuivumassa ja lippu liehuu koko yön salossa.

Näen, kuinka yläkerran iäkäs rouva lähtee kansallispuvussa juhannusjuhliin, pärekorissa kukkia. Vielä jaksaa,  huolellisesti kieputettu harmaa nuttura. Katson parvekkeelta näkyä pitkään, kuin kaunista elokuvakohtausta. Sitten kuvaan juoksee lenkkeilijä reippaana ja poden huonoa omaatuntoa. Minäkin olin joskus se, joka kävi aina ensin urheilemassa. Juhli vasta sitten. Ruikutan miehelle saamattomuudesta. Ja käyn kävelyllä ja olen toinen ihminen onneksi kun tulen takaisin.

Juhannuspäivän aamuna sataa, tunnelmallista. Lupasin pojille paahtoleipää, ei meillä mitään paahdinta ole, mutta jos nyt pari kertaa vuodessa paahtaa uunissa. Ehkä pystytän parvekkeelle teltan tänään. Ainakin vaihdan puhtaat lakanat kaikille. Ehkä tunnelissa on kaupat auki. Ehkä tehdään uusi kattaus illalle.

Hyvää juhannusta, kaupunkeihin ja maalle.

4 kommenttia:

Bambi kirjoitti...

Kiitos taas kerran tekstistäsi. Aina lukemassa. Olimme menossa Nuuksioon telttailemaan perheen kanssa, innostuin niin kertomuksistasi. Vähän jännitti onko Juhannuksena rauhatonta nuorisoa paikalla liikaa. Mutta sitten pienelle nousi korkea kuume joten emme pässeet lähtemään. Joku toinen kerta, näyttää ne teidän retket niin houkuttelevilta! Lohdutin esikoista kun emme pääseetkään metsään saakka, johon sanoi että ei se mitään, ei aina tarvitse olla reissun päällä, on mulla mukavaa kotonakin :)

P.s sun ompelemat leikkiruoat on täällä meillä jokapäiväisessä käytössä, hyvin pelittävät!

Ihanaa kesää teille!

Joola kirjoitti...

Oi Bambi. Kivaa, että ennätit kommentoimaan. Olen miettinyt tässä, että olen blogannut jo kauan. Ja silloin aluksi oli tietyt lukijat, joista osa on kadonnut blogimaailmassa ulottumattomiin. Sinun nimesi on tuttu, ja se on kiva tunne.
Kurjaa, että pienelle nousi kuume. Toivottavasti on parempi jo! Teillehän riittäisi telttapaikka jo omasta takaa:). Nimimerkillä teltta parvekkeella. Mutta Nuuksio on kyllä ihana. Toivottavasti sekin seikkailu onnistuu. Haukanholma on turvallinen, kun parkkis on niin lähellä. Mutta just samasta syystä sinne kyllä nuorisokin löytää. Ei tarvii kaljakasseja mihinkään hirveän kauas kuskata... Mutta hyvällä tuurilla saa rauhallisen telttailumuiston. Pidän peukkuja!

Ja vielä että leikkiruuatkin elävät. Ai että. Olipa ihana lukea. Eläköön!

Ihanaa kesää teillekin!
Tuli aika monta huutomerkkiä, mutta menkööt.

Bambi kirjoitti...

Menkööt huutomerkit näin kesän kunniaksi eikö vaan! Olen usein katsellut teidän parveke telttailua ja haaveillut jospa mekin :) pitäisihän se toteuttaa.

Tuonne Haukanholmaan olisi mukava mennä jotta voisi joskus todeta että sinne on kiva palata. Katselin että sinne pääsisi hyvin myös julkisilla.

Huomenna kesämatkailumme suuntaa kohti Etelä-Savoa vaarin luokse, junalla leikkivaunussa oleillen, aikas ihanaa!

Tsemppiä arkeenne, meillä koittaa Arki elokuussa kun palaan töihin. Aurinkoa, iloa, seikkailua!

Joola kirjoitti...

Jep. julkisilla me ollaan menty. nyt ei enää tunnu matka pitkältä pojistakaan, sieltä lähimmältä pysäkiltä. ekalla kerralla tuntu, pidettiin evästaukokin:).