sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Turistina kotikaupungissa


Tästä minä tykkään kovasti. Mondon Helsinki-opas on tuonut suurta hupia ja inspiraatiota minulle lähiviikkoina. Kulkee repussa ja lueskelen metrossa. Selailu pitää aika ajoin aloittaa alusta, sillä en ole älynnyt ruksailla tai rengastella kiinnostavimpia.

Kävimme Puttesissa pitsalla poikien kanssa. Näimme kotimatkalla kuopuksen tarhakaverin perheineen ja heille taisi vahingossa jäädä vaikutelma, että siellähän me aina silloin tällöin, lähes kantapaikka.

Uusi Mokon kahvila, testattu veljeni kanssa. Tänään thaimaalaista Kalliossa. Baana vihdoin ajettu päästä päähän. Mantan olisimme löytäneet myös ilman opasta. Leikitään kosmopoliittia täällä omilla kulmilla, kun kauemmaksikaan ei päästä salamana.

Sanoisin, että ihana viikonloppu takana. Vähän harmaalta tämä kevät vielä näyttää, mutta tuntuu valoisalta. Hyvässä seurassa. Ja multaa kynsien alla. Istutuspuuhat on jäljessä aikaisempia vuosia, mutta saatu alulle nyt joka tapauksessa.

Hyvää alkavaa viikkoa.

5 kommenttia:

Hanna V kirjoitti...

Ihanaa kuulla!
Me asutaan juuri sen verran kaukana pääkaupungista, että minä lasten kanssa en käy juuri koskaan vaikka mies käy päivittäin töissä.
Kun lähdetään, sanon aina, että mennään kaupunkilomalle :)
Ja kiitti matkaopasvinkistä!

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on jo monta kesää ollut tapana viettää päivä kesäisessä Helsingissä kuin olisin jossa Euroopan suurkaupungissa lomalla. Olen käynyt siis yhtä monta kertaa kahvilla, syömässä, lasillisella kuin oikeallakin matkalla. Kuinka avartavaa ja rentouttavaa. Uusia putiikkeja, kahviloita ja näkökulmia.

Voin kuvitella, kuinka nautinnollisia retkenne ovat olleet ja todellakin, paljon edullisempaa kuin lennähtää Eurooppaan! :)

Nauttikaa uudesta Helsingistä! :)

maarit

Tirpi kirjoitti...

Kuulostaa hyvalta! Taidan tulla teille lukaisemaan tuon Helsinki -oppaan. Taman rahaanielleen reissun jalkeen tulen todennakoisesti varsin tiiviisti reissaamaan vain kotikulmilla.
Varsinkin kuin seuraavan kotini vuokra tulee olemaan paatahuimaava. Mutta hatakos tassa, Helsigissa on satoja paikkoja, joissa en ole koskaan kaynyt. Sittenpa kayn.

Joola kirjoitti...

Onni on tykätä kotikaupungistaan! Nautitaan Maarit.

Tirpi, tule tule, tervetuloa. Nukahat kumminkin sohvalle, kirja sylissä. Sopii sekin. Paas sussikattilan tulille heti, kun tiiän, että tuut. Ei ollekaan rullattu riisiä sitten sun ja L:n viimekäynnin. Pian nähään, jee!

Seikku kirjoitti...

Näin kotikaupunkini (Turku) aivan uusin silmin kun valmistelin ulkomaisen ystävän vierailua ja kun sitten yhdessä vierailtiin niissä kohteissa. Tuli ylpeä olo kun ulkopuolinen kehui kaupunkia!