sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Aurinkoterapiaa

Tänään kamera oli kaverinani aamusta saakka. Taltioimassa aurinkoista sunnuntaita. Mies potee korvatulehdusta, mutta koitan lohdutella, että hänelläkin on lupa sairastella. Pojilla on uudet tukat ja pöydällä tuliaiskukkia. Aamut on selkeä aloittaa tutuilla aamiaisilla, silloin, kun ei kaipaa vaihtelua. Viikonloppuisin pojat saa kipolliset suklaamuroja. Aamuteen ennättää juoda rauhassa.  Ensin harmistuvat, kun suljen telkkarin olettaen heidän katsoneen jo tarpeeksi lastenohjelmia. Leppyvät pian, löytävät piirustushommia. Luen eläinsatuja. Matti Pikkujämsän kuvituskuvat ovat minulle käynti taidegalleriassa ja tarinoistakin nautin, kuin joku jostakin "oikeesti aikuisten"-kirjallisuudesta.

Keksivät rakentaa aseet rakennussarjasta. Sanon, etten pidä moisista, mutta että ovat kuitenkin taitavia. Itse keksivät täyttää aseensa panoksilla, vanhoilla kolikoilla. Ihmisiä eivät saa ampua, leikkivät hetken ampumahiihtäjiä omassa huoneessansa. 

Käymme hiihtämässä, mietin, joko voin kirjoittaa, että "keväthangilla". Kilometrejä ei kerry loputtomasti, silti on tärkeää pitää tauko ja juoda minttua kuksista, syödä pullaa hillolla.

Kotona kysyn mieheltä, mitä meidän tulisi ajatella susista ja niiden kaatoluvista. Onko niin, että kaupungissa on kaupunginvaarat - liikenne, örveltäjät, namusedät - maalla omansa, kuten sutensa. Kaipaan hetken kovasti ystävää, jonka susimietteitä luin veljen vinkkaamana tietokoneelta. Kuinka surkeaa, etten enää saa lukea, kuin noita kaikelle kansalle julkaistuja kirjoituksia. Miltä sinusta tuntuisi, jos et saisi pitää yhteyttä vanhaan ystävääsi.

Eilen saimme Etiopiantädin vieraaksi ja tänään illalla vanhempani. Huomenna jatkuu arki. Myää, sanoo kuopukseni, kun kertaan hiihtoloman olevan ohi. Mutta ilme piristyy, kun kuulee, että seuraava loma on jo tulossa. Suunnittelevat velhoasuja virpomisretkelle. Pääsiäinen, saat tulla, odotamme sinua!

Hyvää alkavaa viikkoa. Nappaan taskuun aurinkovoimia. Koskaan ei tiedä, kuinka pian niitä saattaakaan tarvita, ja kuinka kauan joutuu odottamaan seuraavaa latausta.

Ei kommentteja: